Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dvd-salget stabiliserer seg

Ingen reprise på fjorårets kanontall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Salget av filmer på dvd har vært raskt stigende de siste årene, og i fjor høst viste bransjen til kanontall.

Innsalgstallene fra videodistributørene som er medlemmer i Norsk videogramforening (NVF) viser imidlertid at salget nå har stabilisert seg. Faktisk har salget gått ned med rundt 4 prosent fra juni i fjor til juni i år, skriver Release.no.

Omsetningen har gått ned fra 427 millioner kroner i fjor til 411 millioner kroner i år. Også leiefilm-markedet synker. Omsetningen har her gått fra 81,3 millioner kroner  til 79,6 millioner.

Dvd-bestselgerne kan vise til imponerende tall. Den mest solgte dvd\'en i år - «Charlie og sjokoladefabrikken» - finnes nå i 194.739 hjem. Og filmer som appellerer til barn dominerer lista: På andreplass finner vi «Harry Potter og Ildbegeret» (182 380), mens «Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet» har solgt 157 566 eksemplarer.

Ifølge Release.no sender de norske videoleverandørene ut større mengder film til forhandlerne. Per juni er det sendt ut nesten 7,5 millioner filmer, mot 6,7 millioner eksemplarer på samme tid i fjor.

I juni ble det lansert 98 nye titler på DVD, mot 67 i fjor.

POPULÆR SJOKOLADEFABRIKK: Men Willy Wonka & co. klarer ikke alene å snu de noe skuffende tallene for norsk filmbransje. FOTO: FILMWEB
POPULÆR SJOKOLADEFABRIKK: Men Willy Wonka & co. klarer ikke alene å snu de noe skuffende tallene for norsk filmbransje. FOTO: FILMWEB Vis mer