Dybdahls elskovsrede

Thomas Dybdahl har utviklet seg til å bli norsk pops førsteelsker. Han kan dette med å forføre lytterne, men er kjærtegn og ømme blikk nok?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Thomas Dybdahl overrasker ikke med sitt første album etter den såkalte oktobertrilogien, som han avsluttet med cd-en «One Day You\'ll Dance For Me, New York City» (2004). Vi kjenner Dybdahl nå, og vet at vi får finstemt, sober vokalsoul. Og vi forventer kvalitet, stemninger og organisk materiale tuftet på singer/songwriter-popsoul. Så langt er alt vel, for vi får dette. Dessuten får vi også lavmælte jazzstemninger med på kjøpet.

Varsom kammerpop

På «Science» går Dybdal empirisk til verks - grundig og vitenskapelig. Han vet nemlig hvilke knapper han skal trykke på og hvilke strenger som skal berøres. Er det noe han utviklet og gjort til sitt varemerke, er det nettopp det å gå inn i små musikalske rom. Han innreder dem med tepper, myke puter, maler med jordfarger og stemningsjusterer med stearinlys før han inviterer inn. Det hele minner om et elskovsrede. Musikalsk er Dybdahl varsom og forsiktig. Kan lager kammerpopmusikk det er vanskelig å motstå. Mykjazz og taffelsoul går hånd i hånd - ispedd litt country. Stemningene er tydeligere enn melodiene, for dette er ikke sanger å nynne på egen hånd. Innholdet er mer som luftlommer å lande i, små tilfluktsrom å rømme til når hverdagen blir for krevende. Da kommer Dybdahl med strykere, myke rytmer, akustiske antydninger og sin sjelfulle, trøstende stemme og visker vekk virkeligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer