Dyktig debutant

Fin krimdebut om en NRK-journalist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En kvinne blir drept mens hun lufter sin prisbelønte hund Fido. Bikkja forsvinner, og politiet har mistanke om at den er kidnappet.

Men NRK-journalisten Mette Minde har flere spor å gå etter, og det er ikke alle hun bryr seg om å røpe for det lokale politiet.

Friskt og uanstrengt

Debutanten Merete Junker skriver friskt og uanstrengt og med stor innlevelse, og hun er for det meste flink med persontegningene. Noen blir kanskje litt i overkant karikerte, uten at leseren helt skjønner hvorfor, men det meste fungerer bra. Hovedpersonen Mette Minde er for eksempel svært troverdig i dobbeltrollen som journalist og detektiv – i dette tilfellet har vi å gjøre med en amatør som nesten fullførte politiskolen.

Minde får ansvaret for å dekke drapssaken for NRK Telemark, og siden mannen hennes jobber i ambulansetjenesten, har hun flere detaljer som politiet velger å holde hemmelig. For hvor kom den røde ballongen på funnstedet fra? Og ble Frid, som kvinnen het, kvalt med hundelenken? Dessuten viser det seg at Mette for mange år siden var venninne med søsteren til den drepte, og i tillegg får hun et tips om uregelmessigheter på Frids arbeidsplass, et firma som både driver med bileksport og -opphogging. Det blir med andre mer enn nok å grave i for en journalist som liker utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer