Dylan - aldri hjemme

Rariteter og mesterverk fra ny Dylan-film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Martin Scorsese, som blant annet står bak «The Last Waltz» og en omfattende tv-serie om blues, dukker nå opp med «No Direction Home», en todelt dokumentar om sangeren fra Duluth, Minnesota. Dette er soundtracket fra filmen, 28 sanger av og med Bob Dylan - alle unntatt to tidligere upublisert. Albumet inngår i Dylans såkalte «bootleg series», og dette er nummer sju i rekka.

Eldste innspilling

Sensasjonen på dette albumet er første låt, «When I Got Troubles» , et opptak av Dylan som 18-årig elev på high school. Sangen er spilt inn av en skolekamerat, og lyden er rimeligvis langt fra perfekt. Men kuriøst er det unektelig å høre den spinkle og lyse, men distinkte bluesstemmen som seinere skulle komme til å bli en av de mest særpregete røstene i musikkhistorien.

Liveopptak

Året etter sang Dylan «Rambler, Gambler» for en annen amatør med båndopptaker. Fortsatt lys og liksom litt uskyldig. Dylan hadde ennå ikke funnet sin særpreget syngestil. Også resten av opptakene på første del av plata er liveopptak, enten gjort med båndopptaker privat eller hentet fra tidlige konserter. Låtene er selvsagt mer eller mindre kjent for bootleg-samlere, men har trolig optimal lyd her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer