Dylan + Kierkegaard = sant?

Bob Dylan (60), som nylig ga ut plata «Love & Theft», blir stadig gjenstand for nye teorier og analyser. Dylan-forskeren Petter Myhr, aktuell med boka «Bob Dylan - jeg er en annen», har funnet en rekke likhetstrekk mellom Dylan og den danske filosofen Kierkegaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fysisk likhet

- Hva har Dylan og Kierkegaard til felles som mennesker?

- Både Dylan og Kierkegaard er sære, eksentriske personer. Det er ikke godt å si om de likner hverandre fysisk, men Dagbladets Fredrik Wandrup, som møtte Dylan i sommer, gir følgende beskrivelse av artisten: «En kortvokst, tynn mann med et hode som liksom hviler tungt på den spinkle kroppen.» Ifølge Kierkegaard-eksperten Alastair Hannay kunne dette ha vært en presis beskrivelse av den danske filosofen. Bortsett fra dette, er både Kierkegaard og Dylan opptatt av å pleie sitt image. Deres uttalelser må ofte tas med en klype salt, deres tekster er vanskelig å begripe og begge elsker å skjule seg bak forskjellige pseudonymer. Kierkegaard opererer med latinske navn som Victor Eremita, Vigilius Haufniensis og Johannes de silentio, mens Dylan har brukt navn som Elston Gunn, Blind Boy Grunt og Robert Milkwood Thomas. Jack Frost, som står oppført som produsent på plata «Love & Theft», er det foreløpig siste pseudonymet Dylan har brukt. Og navnet Bob Dylan er jo også et slags pseudonym. Opprinnelig het han Robert Zimmermann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer