Dylan boblet

Han er 62 år gammel og på en turné som aldri tar slutt. Ikke rart Bob Dylan må variere med å spille piano - og han liker det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dylan gikk på scenen i Oslo Spektrum mandag kveld kledd i en svart, westernaktig dress med gullknapper på ermene og på utsiden av buksebenet.

Dylan står med bustehodet bøyd over et elpiano og akkompagnerer en bluesaktig versjon av «To be alone with you» fra «Nashville skyline».

Med seg har han Larry Campbell på gitar, Freddy Koella på gitar, Tony Garnier på bass og George Recile på trommer.

Best med gitar

«Baby Blue» følger, og gitaristene spiller seg gradvis varme på små soloer. Dylan tester også munnspillet før han og bandet rocker opp «Cry a while» fra «Love and theft». Så er det klassikertid med «Just Like Tom Thum's Blues», «It's all right ma», og på den sistnevnte begynner det på sitt skjeve vis å swinge skikkelig.

For på «Boots of spanish leather» tar Dylan gitaren, og Garnier bytter ut bass med ståbass for en låt. Med Bob på gitar begynner det å svinge, og man føler Dylan-magien. På «Things have changed» reiser de første publikummerne seg i Oslo Spektrum, og fra «Highway 61» står folk i midtgangen. Dylan og bandet rocker sammen, og får fram det store i Bob-låta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer