DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer

KOMMENTARER

Luke Perry 1966 - 2019

«Dylan» er død

For oss som vokste opp på 90-tallet spilte Luke Perry selve definisjonen av den slemme gutten i gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Luke Perry er død, 52 år gammel. Han skal ha dødd på sykehus etter et slag.

For oss som gikk fra å være barn til å bli tenåringer på 90-tallet var han mest kjent som «Dylan» i ungdomsserien Beverly Hills 90210. Dødsfallet skjedde bare dager etter det ble kjent at deler av den gamle gjengen skulle samles til en reunionrunde av serien til sommeren. Dylan hadde ikke bekreftet noe 90210-comeback, men mye omtale av serien den siste tida har vekket minnene.

Da jeg gikk på barneskolen kunne vi velge oss engelske navn til bruk i engelsktimene. Etter en intern diskusjon fikk jeg navnet «Brandon», bestekompisen min ble «Dylan».

<strong>90210:</strong> Brandon, Brenda og Dylan i Beverly Hills 90210. Foto: SCAN-FOTO/CAMERAPRESS/NTB scanpix
90210: Brandon, Brenda og Dylan i Beverly Hills 90210. Foto: SCAN-FOTO/CAMERAPRESS/NTB scanpix Vis mer

Karakteren Dylan var alt vi aldri måtte bli. En tenåring med foreldreproblemer. En 16 år gammel gutt som gikk på AA-møter etter å ha hatt alkoholproblemer i en årrekke. Han hadde de drøyeste dameproblemene. Han hadde ikke den fineste dama, han hadde de fineste damene. Dylan bodde alene med veteranporsche stående utenfor. Dylan satte seg ikke i bilen, han hoppet inn i bilen. Han hadde en sinnssyk skjeggvekst, hår på brystet og et mysende blikk det var umulig å etterligne som 13-åring i Adidas-joggedress i indre Østfold.

Dylan i skinnjakka og kult hår var den farligste, tøffeste og mest rufsete gutten i fasjonable og ellers glatte Beverly Hills i Los Angeles i USA.

Den ensomme ulven hadde de tøffeste kommentarene og han hadde problemene. Drikkeproblemer, skoleproblemer og pengeproblemer. Faren hans ble drept av en bilbombe rett foran øynene hans. Dylan fikk store penger mellom hendene, det gjorde ikke hverdagen noe enklere. Han tok de feil valga, gikk sin egen vei. Samtidig sto han i stormen. Han viste at man skulle stå opp for seg selv og at det ikke var noe galt i å skille seg ut.

At det var «Dylan», og ikke Brandon, Brenda, Kelly, David, Donna, Steve eller Andrea, som skulle dø først i 90210-gjengen var sånn sett ingen overraskelse.

Det var riktig nok ikke karakteren hans sin livsstil som førte til Luke Perrys død. 52-åringen fikk et slag onsdag morgen, og han ble innlagt på St. Joseph's-sykehuset i Burbank. Skadene skal ha vært for store til at livet kunne reddes.

Dylan hadde på en måte alt, men likevel ingenting. Han representerte fristelsene vi skulle motstå. Gjennom utallige episoder etter skoletid lærte han oss alt vi ikke skulle gjøre.

Redningen for Dylan ble den jordnære familien Walsh, som flyttet til Los Angeles fra Minnesota. Brandon var den eksemplariske vennen, Brenda den støttende kjæresten. Jim og Cindy ble de egentlige foreldrene hans.

Etter 90210-karrieren, som gjorde Luke Perry til en superstjerne, spilte han i en rekke filmer og serier. Senest i den populære Netflix-serien «Riverdale». Han har en rolle i Quentin Tarantinos nye kommende film, «Once Upon a Time in Hollywood», som er planlagt senere i år. Perry etterlater seg barna Jack (21) og Sophie (18), som han hadde med ekskona- skuespilleren Rachel Minnie Sharp. Perry var nå forlovet på nytt.

Luke Perrys familie, hans to barn, forlovede og ekskona, skal ha vært hos ham da han døde på sykehus mandag morgen amerikansk tid. Det er fint å tenke på.

«Dylan» døde ikke alene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer