Dylan-gitar solgt for 4 millioner kroner på auksjon

Den elektriske gitaren som var viktig for Bob Dylans utvikling fra akustisk musikk til rock, er solgt for 4 millioner kroner på auksjon.

FENDER TELECASTER: Sjokk og oppstandelse ble resultatet da Bob Dylan la den akustiske gitaren på hylla og tok i bruk en elektrisk gitar (til venstre), eid av Robbie Robertson. I midten kan sees et scenekostyme som har tilhørt Elton John, og til høyre en gitar brukt av Jeff Beck. Foto: AP / NTB scanpix
FENDER TELECASTER: Sjokk og oppstandelse ble resultatet da Bob Dylan la den akustiske gitaren på hylla og tok i bruk en elektrisk gitar (til venstre), eid av Robbie Robertson. I midten kan sees et scenekostyme som har tilhørt Elton John, og til høyre en gitar brukt av Jeff Beck. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fender Telecaster-modellen fra 1965 tilhørte Robbie Robertson, som var Dylans gitarist, og ble brukt av Dylan, Eric Clapton og George Harrison.

Gitaren markerte Dylans overgang fra akustisk musikk, som for eksempel låten «The Times They Are A-Changin» fra 1964, til musikk med elektrisk gitar, eksempelvis «Like a Rolling Stone» fra året etter.

Auksjonshuset Julien's Auctions regnet med at gitaren ville bli solgt for mellom 400.000 og 600.000 dollar. Sluttprisen ble 495.000 dollar.

Under lørdagens auksjon gikk også andre berømte gitarer under hammeren. George Harrisons første elektriske gitar, en Hofner Club 40, ble solgt for 40.000 dollar. En Fender Telecaster laget av rosentre for Elvis Presley i 1968, gikk for 115.200 dollar.

Også andre Elvis-effekter gikk under hammeren – et tungt dekorert Elvis-belte som han brukte under en konsert på Hawaii i 1972 ble solgt for 354.400 dollar, og en stjerneformet diamantring som en beundrer ga til Elvis under en konsert i 1975 gikk for 100.000 dollar.

På samme auksjon gikk også konsertkostymer brukt av Elton John, Britney Spears og Michael Jackson under hammeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer