Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Dylan i 78: "Du kan ha fantastiske syner hvis du ikke gjør annet enn å se ut av vinduet ditt".

Nobel Bob fra Duluth burde egentlig ha flyttet til Snåsa eller Lofoten.

BOB IGJEN: Mister Bob "Nobelpris" Dyaln har vært mange ganger i Norge, som her i Frognerparken under Norwegian Wood, i 1998. I kveld er han igjen sceneklar midt i Oslo by night. Foto. Henning Lillegård. 
BOB IGJEN: Mister Bob "Nobelpris" Dyaln har vært mange ganger i Norge, som her i Frognerparken under Norwegian Wood, i 1998. I kveld er han igjen sceneklar midt i Oslo by night. Foto. Henning Lillegård.  Vis mer
Meninger

Bob Dylan er i byen igjen. Myten, mannen, musikken og alt det andre som mange skriver om. Vi liker Bob, men kan ikke bedrive den vanvittige kultdyrkelse av artisten. Men, bringer til torgs noen ord fra tidsskriftet for kultur, filosofi, psykologi, samfunn, «dyade», nummer 5 1979. Blant annet strofer fra et intervju Dylan gjorde med Playboy mars 1978.

Playboy: Husker du noen visjonære opplevelser fra din ungdom?

Dylan: Jeg hadde noen merkelige fantasier da jeg var gutt, men har ikke hatt det siden. De visjonene har vært sterke nok til å holde meg gående frem til i dag.

Playboy: Hvordan var visjonene?

Dylan: Det var en følelse av forundring. Jeg fantaserte om hva jeg menneskelig og personlig kunne skape av forskjellige virkeligheter. Jeg ble født og vokste opp på et sted så annerledes at du må dra dit for å forestille deg det.

Playboy: Du snakker om Hibbing i Minnesota?

Dylan: Det er hele nordre Minnesota.

Playboy: Hva slags kvalitet hadde de visjonene?

Dylan: Om vinteren var alt stille, ingenting beveget seg. Kan du forestille deg det? Du kan ha fantastiske syner hvis du ikke gjør annet enn å se ut av vinduet ditt. Det var også sommeren, når det ble varmt og klamt, lufta ble nesten metallisk. Det er mye indiansk ånd der oppe. Jordsmonnet er usedvanlig, fylt med malm. Noe merkelig skjer der som det er vanskelig å forklare. Stedet har en magnetisk tiltrekning. Kanskje en planet støtte borti landet der for tusenvis av år siden. Det er gjennomstrømmende kraft i hele Midtvesten. Meget subtil, meget sterk, og der vokste jeg opp.

God konsert, fortsatt verdt å lytte til mye, blant annet «Hurricane»:

Pistols shots ring out in

the barroom night

Enter Patty Valentine

from the upper hall

She sees the bartender

in a pool of blood

Cries out "My God

they killed them all"

Here comes the story

of the Hurricane.....//