Dylan i glass og ramme

LANGESUND (Dagbladet): Til helga kommer Bob Dylan til Norge og blir ei uke. Tredje og siste konsert med rock-ikonet er på Wrightegaarden i Langesund, der fotograf Roger Neumann stiller ut Dylan-bilder gjennom 25 år.

Dylan skal holde tre konserter i Norge: I Trondheim søndag, i Bergen tirsdag og torsdag 28. juni i Langesund. Der inviterer arrangøren Wrightegaarden og VG-fotograf Roger Neumann til en Dylan-reise i bilder.

- Jeg har vært rockinteressert siden ungdomsåra. Bob Dylan er den største. Det er blitt om lag 25 konserter med ham, og kameraet har fulgt meg på mange av dem, sier den 48 år gamle fotografen. De 17 Dylan-bildene han stiller ut i galleriet på Wrightegaarden er valgt ut fra sju konserter i en periode fra slutten av 70-tallet og fram til i dag.

- I 1978 hadde jeg min største konsertopplevelse. Jeg jobbet for Porsgrunns Dagblad og slang med på pakketur til Göteborg. Havnet helt bakerst, men albuet meg fram og fikk tatt mine første Dylan-bilder. Et par år seinere overrakte Neumann en Telemarkskniv til Dylan. Som takk tok han seg tid til å prate med ham, og kvitterte med å signere konsertbildene fra Göteborg.

<B>UTSTILLING:</B> Roger Neumann bor i Langesund og er Bob Dylan-fan på sin hals. - Har vært på 25 Dylan-konserter og har tatt mange bilder, sier fotografen, som stiller ut bilder av Dylan, Bruce Springsteen, Willie Nelson, Paul Simon og James Taylor.