Dylan i ny film med Penelope Cruz og Jessica Lange

LONDON (Dagbladet): Bob Dylan (61) har fortsatt draget. For første gang på 15 år har han sagt ja til en filmrolle. Dette har fått Hollywood-stjerner som Penelope Cruz, Jessica Lange og Jeff Bridges til å kutte ut skyhøye salær for å få være med. Musikken i filmen blir selvfølgelig preget av Dylan-låter.

- Mange andre kjente filmskuespillere ville også gjerne være med, men vi hadde ikke nok roller til alle, sier David Thompson til the Daily Telegraph. Thompson er øverste sjef for BBCs filmavdeling som er co-produsent for denne lavbudsjettfilmen.

Han antyder at alle som har roller i filmen får standardhonorarer, fastsatt etter gjeldende satser fra den britiske fagforeningen for skuespillere.

- Det var så mange som ville jobbe med Dylan, så det var aldri noe problem å bli enige om kontraktene. Dette blir en utrolig spennende film og ganske annerledes. Den kommer verken til å bli pretensiøs eller tung, men morsom og skeiv, sier Thompson.

Budsjettet skal være på i underkant av 100 millioner kroner. Dylan skal ikke ha ønsket noe som helst blest rundt sin rolle eller at så mange stjerner har takket ja. Innspillingen av «Masked and Anonymous» startet uten mediesirkus i forrige uke.

Dylan i fengsel

Dylan skal spille en rolle han kjenner ganske så godt: protestsanger. Hans navn i filmen blir Jack Fate. En fyr som satte dagsorden på 1960-tallet med viser om fred og engasjement. Jack Fate soner en lang dom i fengsel, men han blir løslatt for en kveld. Verden han lever i står nemlig på randen av dommedag, og da må det arrangeres en nødkonsert under banneret «Fate redder verden».

Ifølge the Daily Telegraph vil Dylans musikk prege filmen. I all hovedsak gamle låter, men Dylan har lovet å lage en ny vise. Ifølge Daily Telegraph vil «The Times They Are A-Changin'» bli sunget av en liten pjokk.

Kjæresten til Tom Cruise - en av Hollywoods hotteste filmdamer for øyeblikket - Penelope Cruz, skal ha rollen som prostituert. Hun er kjæreste med en journalist, spilt av Jeff Bridges.

Kalkunfilmer

Jessica Lange, som det er lenge siden vi har sett, spiller en kynisk konsertarrangør.

I tillegg vil kjente kinoansikter som John Goodman, Val Kilmer, Mickey Rourke og Christian Slater bekle større og mindre roller.

Filmens manus bygger på en kortnovelle skrevet av Enrique Morales. Dylan skal i de to siste åra ha vært involvert i arbeidet med å få filmen finansiert.

  • Dylan har tidligere spilt en håndfull roller. De to siste filmene han var med i ble slaktet: «Renaldo and Clara» i 1978 og «Hearts of Fire» i 1987. Begge fikk kalkunkritikker.

Dylans beste rolle var i en film fra 1973. Han spilte da den underfundige trubaduren «Alias». Han som pirket seg i tennene med en kniv nesten hele tida i Sam Peckingpahs «Pat Garrett and Billy The Kid».

ROCK'N'FILMROLLE: Bob Dylan tar en liten pause i sin evigvarende turné for å spille inn en ny film.
CRUZ PÅ BOB: Penelope Cruz spiller prostituert.