Dylan på tordenveien

Bob Dylans kunst kan ses på som et gigantisk frihetsprosjekt. Hans tilsynelatende forvandlinger og sceneskift har en fellesnevner: De er oppbrudd fra det kjente og utprøving av noe nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slik inntar han stadig nye positurer. Ikke kameleonaktig og kryptisk som Bowie, ikke traust og konsekvent som Springsteen. Dylan er alltid Dylan, men han er stadig en ny Dylan, enten han «går elektrisk», synger country, blir kristen eller drar på turné med hvitsminket ansikt, slik han gjorde det på den legendariske Rolling Thunder Revue midt på 1970-tallet.

Nå er opptak fra denne turneen utgitt offisielt som «The Bootleg Series Vol. 5», en dobbel-CD som i et begrenset opplag også inkluderer en to låters DVD - i akkurat passe tid til du skal velge julepresang til fedre mellom 40 og 60.

Som nye

Det frihetlige i Bob Dylans virksomhet går tydeligere enn noe fram av hans konsertvirksomhet, som halvt i spøk er blitt kalt «the never ending tour».

Fortsatt behandler han sangene slik han gjør på denne plata. Hver låt blir framført som om den ble tolket for første gang.

Noen år før Rolling Thunder Revue kom «Before the Flood» med the Band, noen år seinere «Live at Bodukan», fra turneen der Dylan ga alle låtene så nye arrangementer at de til dels var vanskelige å kjenne igjen. Begge disse platene, og opptakene fra Manchester 1966, må finne seg i konkurranse med denne plata om rangen som Bob Dylans beste live-utgivelse noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer