Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dylan-skilsmisse på nynorsk er en suksess

Her blir «Idiot Wind» til «Vind utan vit».

||| ALBUM: Mange utgir coverversjoner av kjente låter. De færreste våger å gjenskape hele album. Men Tom Roger Aadland er ikke skuggeredd.

Han har spilt inn en av Bob Dylans ypperste LP'er, skilsmisseklassikeren «Blood On The Tracks» (1975), låt for låt, med nynorske tekster og ydmyke, i hovedak akustiske arrangementer, i pakt med originalen.

Sangene får titler som «Vikla inn i blått», «Du gjer meg einsam når du dreg», «Vind utan vit» og «Om du ser ho, hels frå meg».

Og sannelig: Aadland har lagd en versjon av dette vemodige, melodiøse og lidenskaplige albumet som både er vakker og rørende.

«Blod på spora»

Tom Roger Aadland

5 1 6
Plateselskap:

Embacle/Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Tolkningene er uten pretensiøse ambisjoner. Det nynorske språket blåser mildt rundt tekstene, formidlet med tilbakelent melankoli av vokalisten,uten kunster eller fakter.

Kledelige er også to duetter med Linn Frøkedal; «Lagnaden sin vri» og «Til stormen dreg forbi».

Rent som en klar, luftig høstdag.

Dylan-skilsmisse på nynorsk er en suksess
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling