- Dylan var helt killer

Ti-åringen Norwegian Wood fyller scenen med artister denne helga. Festivalsjef Jørgen Roll har mange gode minner.

Norwegian Wood er kommet for å bli. Siden festivalen flyttet fra Bærums Verk i 1994 har de hver tidlig sommer sendt lydbølger over Oslos beste vestkant.

På Frognerbadet har arrangørene Jørgen Roll, Sten Fredriksen og Haakon Hartvedt funnet sitt naturlige amfiteater. Her har Bob Dylan danset fornøyd og Van The Man Morrison sunget for stor- og brunøyde jenter. Iggy Pop har vist oss sceneshow, for ikke å snakke om svenske Bob Hund:

- Bob Hund var helt kuler og krutt, mimrer festivalsjef Jørgen Roll.

Svenskene på scenen rangerer han blant topp tre etter ti år som arrangør. En annen stor opplevelse var Bob Dylan i \'98.

- Helt killer, kommer det kort og konsist.

Før det blir helt High Fidelity, avslutter Roll med å fortelle om Jayhawks på scenen i \'93.

- Jayhawks spilte deler av settet med Claudia Scott, og det gikk i Rolling Stones- og Gram Parsons - låter.

Gammelt og ungt

Kanskje blir det nye store opplevelser for Roll og publikum denne gangen også. Sting på lørdag er vel for mange en god grunn til å ta turen innom badet.

Men også andre band og artister frister kanskje. Hva med singer/songwriter Tom McRae? Eller kanskje svenskenes nye under Håkan Hellström lurer på om Oslo gleder seg for ham? Lofotens rockehåp Madrugada stiller på lørdag.

I startgropa

Usignerte band får også en sjanse til å vise seg fram i helga. På rockescenen stiller sju håpefulle. Jørgen Roll gleder seg spesielt til to av dem, Fountainheads og American Suitcase. Lørdag feirer Bellona sin 15-års dag med show av Sondre Lerche, Morten Abel og Prepple Houmb.

Startskuddet for Norwegian Wood går i morgen, men i kveld er det oppvarming med Betongwood på, ja, Betong. Der spiller en seks-sju flere usignerte band, minner en småstressa Jørgen Roll oss om.

Men han gleder seg til i morgen allikevel. Han gjør tross alt dette fordi han synes det er gøy.

Programmet for Norwegian Wood og Betongwood finner du på Dagbladet.no/manual