Dylan vil bli Idol-dommer

The Times they are a' Changin'

Bare en måned etter at Dylan skapte røre blant fansen for å ha solgt seg til en reklamekampanje for klesmerket Victorias Secret, er det duket for nye kontroverser. Representanter for Dylan-leiren skal ha kontaktet «American Idol»'s britiske sjef Nigel Lythgoe, med beskjed om at ikonet ønsker å sitte i dommerpanelet kommende sesong.

At mannen som, mer eller mindre frivillig, er blitt galionsfiguren for den autonome singer-songwriter-tradisjonen nå skal være med på å smi fram ultra-kommersielle idoler, er nok en bitter pille å svelge for mange.

For de allerede idol-frelste kan imidlertid Dylan vise seg som et friskt innslag i panelet. De syrlige kommentarene til Thomas Strzelecki og Jan Fredrik Karlsen kan lett blekne sidestilt med ordsmedens skarpe tunge.

For Dylan-fansen vil idol-programene bli en gylden mulighet til å komme den aldrende stjernen nærmere inn på livet. Dylan gir sjelden intervjuer, og har en tendens til å svare kryptisk på spørsmål om egen personlighet.

American Idol blir stadig mer populært i USA. Også ex-Beatle Paul McCartney skal ha uttrykt interesse for en plass i dommerpanelet. Den siste tiden har også stornavn som Quentin Tarantino og Elton John delt ut slakt og ros til de unge håpefulle.

GAMMEL DOMMER: At Dylan ønsker å bruke tiden og cred'en sin på å være dommer i «American Idol» overrasker nok mange.
UNGT IDOL: Bob Dylan fant seg dårlig til rette med idol-kultusen han ble utsatt for tidlig i karrieren.