Dylans damer

Bob Dylan har minst seks barn og to ekteskap bak seg, det ene var hemmelig fram til i år. Han har hatt en rekke kjærester, og flere har vært viktige inspirasjonskilder og karrieregrep for mannen som fortsatt har draget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva er Dylans beste øyeblikk? Si din mening!

Joan Baez er kanskje Bob Dylans mest kjente kjæreste. Eller var de egentlig kjærester?

Joan Baez gjør Bob til kjendis

Visesangeren var mer kjent enn Dylan da de møttes i 1961. De to begynte å synge sammen og ble kjærester i 1963. Det jevngamle paret forsøkte å utnytte hverandres popularitet på ulike tidspunkter av deres karrierer. Joan har fått æren av å gjøre Bob til stjerne, da hun sang med han på Newport Folk Festival i 1963.

Joan var ledende folk-sanger på begynnelsen av 60-tallet. Hun ga ut flere gode album, deltok på festivaler og protesaksjoner. Hun ville gjerne at Bob forsatte som protestsanger, men han gikk elektronisk og ville aldri være noen talsmann for motkulturen. Mens hun var forelsket i Dylan, virket han alltid mer lunken, og kanskje bare en liten kyniker på vei til noe stort.

Hun reiste med han til London da han hadde blitt mer populær enn henne, og håpet nok at han kunne gjøre henne en gjentjeneste på øya. Han var imidlertid ikke særlig interessert, og Baez skjønte at forholdet var over da hun møtte Sara Lowndes, som snart skulle bli fru Dylan. Bob hadde tatt en dobbel. Paret har hatt et vellykket profesjonelt samarbeid senere, og hun har blant annet skrevet sangen «Diamonds and Rust» om forholdet deres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer