Dylans svarte kvinner

Bob Dylan synger om Alicia Keys på sin nye plate. Hva er det med ham og afroamerikanske damer?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

•  Artikkelforfatter Karl Erik Andersen har i 12 år redigert nettstedet Expecting Rain, der han ved hjelp av pekere til nyheter og annet stoff på nettet viser Bob Dylans inspirasjon og hans betydning for vår vestlige kultur.

(Dagbladet.no): Mandag kommer «Modern Times», Bob Dylans første studioalbum på fem år.

Et par låter har allerede lekket ut på nettet, og blant overraskelsene for dylanologer og andre som er interessert i Dylans tekster er det at den unge artisten Alicia Keys nevnes med navn i åpningssangen.

Sjelden ære

I andre vers av «Thunder on the Mountain» synger Dylan:

«I was thinking about Alicia Keys and couldn\'t keep from crying. When she was born in Hell\'s Kitchen, I was living down the line. I\'m wondering where in the world Alicia Keys could be. I\'ve been looking for her, even clear to Tennessee.»

Mange spør seg hvorfor Alicia Keys har fått navnet sitt i en Bob Dylan-sang, noe som er en sjelden ære (Neil Young ble nevnt i «Highlands» i 1997). Svaret når Bob blir spurt er: «Det er ingenting ved den jenta jeg ikke liker!».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer