Dylansk demokrati

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alltid vært svak for tøyselåta «Peggy Day» fra «Nashville Skyline»? Aldri skjønt hvorfor ikke den pussige åpningslåta «All The White Horses» fra den enda mer pussige «Self Portrait» («What is this shit?», som Greil Marcus innledet sin Rolling Stone-anmeldelse med i 1970) aldri har kommet med på noen av Bob Dylans samleplater? I sommer har du hatt sjansen til å prøve å lobbe inn dem og andre ukurante personlige favoritter på den kommende trippel-cd-boksen «DYLAN», som gis ut 1. oktober.

DET KAN VÆRE DE som synes Bob Dylan har vært i overkant ivrig med mytenedbyggingen de siste åra. Først var det volum én av selvbiografien «Chronicles» i 2004, deretter Martin Scorseses overlegne dokumentarfilm «No Direction Home» i 2005, begge med en – til Dylan å være, i hvert fall – sjokkerende rettlinjet og tydelig fortellerteknikk, og dertil en nesten «hjemme hos»-aktig nærhet. Legg til for det viden hyllede DJ-radioprogrammet hans, og det er tydelig at Bob Dylan ikke har noe imot at vi blir bedre kjent med ham på hans eldre dager.

NÅ ER DET ALTSÅ lytterkontakt som er neste steg i Bob Dylans sjarmoffensiv. På nettstedet Dylan07.com kan du i tillegg til å nominere din favorittlåt, også legge igjen din favoritt-Dylan-historie på maksimalt 1200 tegn, og du kan laste opp et fotografi eller en illustrasjon som «du føler representerer et element i denne unike artistens samlede verker».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer