Dylanske stemmer

Trofaste og troverdige tolkninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mikael Wiehe & Ebba Forsberg 15 sanger fra suksess-turné. CD: På nettet er det mulig å finne oversikter over så mange som 20 000 Bob Dylan-coverlåter. Dylans verk er allemannseie på linje med de største innen klassisk musikk og jazz. Hans sanger er innspilt i instrumentalversjoner og vokalutgaver innen et vell av forskjellige sjangrer, fra gospel til country, fra viser til hardrock, fra jazz til lounge.

Dylan er med

For hvert nytt album med versjoner av Dylans låter knytter det seg spenning. Hva slags sound har vi i vente? Dylan selv har jo lagt føringer ved selv å spille inn sine sanger i vidt forskjellige, i blant ukjennelige versjoner.

Dobbeltalbumet «I’m Not There» er soundtracket til filmen som nettopp har hatt premiere i USA, til strålende kritikker. I alt 34 versjoner som spenner fra Richie Havens, en av de første som spilte inn Dylan-sanger på 1960-tallet, til Sonic Youth som har lagd en fuzzdrevet utgave av tittelsporet, en hittil uutgitt låt fra «The Basement Tapes» (1965). Også Dylans versjon av denne låta sammen med The Band fins på albumet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer