DEBATT

Debatt: Forhold på jobben

Dyneløfting er en stusselig øvelse

Det er ikke ok å ha et seksuelt forhold til en «jobbkontakt» om det holdes hemmelig og setter deg i en etisk tvilsom situasjon.

TILLIT PÅ JOBBEN: I går ble det kjent at VG-kommentator, Frithjof Jacobsen, går av på grunn av en nær relasjon til Ap-politiker Jette Christensen. - Det verste du kan gjøre, er å gå bak ryggen på folk generelt, og sjefene dine spesielt, lenger enn en meget kort periode, skriver artikkelforfatter. Foto: NTB Scanpix
TILLIT PÅ JOBBEN: I går ble det kjent at VG-kommentator, Frithjof Jacobsen, går av på grunn av en nær relasjon til Ap-politiker Jette Christensen. - Det verste du kan gjøre, er å gå bak ryggen på folk generelt, og sjefene dine spesielt, lenger enn en meget kort periode, skriver artikkelforfatter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Men folk har forelsket seg og startet forhold på jobb før, og det vil skje igjen. Hva skal man så gjøre, når det oppstår søt musikk på jobben?

Journalister og deres behov for tillit er i en særstilling. Men når forhold oppstår på jobben, bør også andre holde tunga rett i munnen – eller helst i rett munn. Det ER lov å finne kjærligheten på jobb, men hvordan du går fram når det skjer, er ikke uten betydning.

Som profesjonell styreleder har jeg noen klare forventninger om etisk og bevisst tilnærming til dette i organisasjonene jeg jobber med. Det verste du kan gjøre, er å gå bak ryggen på folk generelt, og sjefene dine spesielt, lenger enn en meget kort periode, mens du «områr deg» og venner deg til en ny situasjon.

Det er de involvertes samvittighet som bestemmer hvor lenge man kan ha har et gryende forhold gående, før man orienterer relevante ledere og kolleger. Men i en periode med hemmelighold skal du trå meget forsiktig. Du må også vurdere din konkrete situasjon nøye.

Har du en særlig utsatt stilling, eller er forholdet på grunn av jobbene dere har spesielt egnet til å svekke tilliten til din integritet, har du etter min mening kort tid på deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer