«Dynga»

Av Marius Øyjord Hunskår.

Juryen mener: Sjarmpoeng! Fin, naiv tegnestil som føles tidsriktig. Man kan kanskje lese litt samtidskritikk inn i søppeltematikken, ser gjerne mer til den - samt flere rendyrkede poenger. Får vi kanskje se noen damer på dynga etterhvert?

- Hvem er du, og hva kan du fortelle om stripen din?

- Jeg heter Marius Øyjord Hunskår (signerer «møh»), er 26 år, har en animasjonsutdannelse og bor i Fredrikstad. Har laget tegneserier siden jeg var liten. De siste årene har jeg laget serier med tegneseriekollektivet SerieReiret, og samarbeidet på serier for tegneserieantologiene til ÜberPress.

«Dynga» er en stripeserie som handler om en søppeldynge og personene og figurene som bor og jobber der. Seriens hovedfokus ligger på  Floke (seriens hovedperson), og sønnen hans, Rusk. Serien vil etterhvert introdusere andre figurer, og noe av handlingen vil også skje i Rustvik, tettstedet utenfor Dynga.

MARIUS ØYJORD HUNSKÅR Foto: Privat
MARIUS ØYJORD HUNSKÅR Foto: Privat Vis mer

- Hvem eller hva lar du deg inspirere av?

- I ung alder var det nok Don Rosa som inspirerte meg mest, men nå lar jeg meg inspirere av alt mulig - som nyheter, filmer, musikk, andre tegneserier, venner og ting fra hverdagen. Jeg er veldig glad i stripeserier, favorittene er «Tommy & Tigern», «Pondus», «M» og «Rocky». Jeg blir veldig inspirert av folk som er flinkere enn meg.

- Hva er dine ambisjoner som serieskaper?

- Hvis jeg klarer å leve av å lage tegneserier har jeg kommet langt, da har jeg oppnådd livsdrømmen. Alt utover det er bonus.