Anmeldelse Film «Dragetreneren 3»

- Dypere enn mange animasjonsfilmer

«Dragetreneren 3» har utsøkt animasjon, et rufsete plott, og noen fine betraktninger om å bli voksen

VAKKER OG ROTETE: Lett umotiverte mennesker og drager snubler rundt i et forseggjort landskap i «Dragetreneren 3». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Noen, antagelig ganske mange, i det enorme produksjonsapparatet bak «Dragetreneren»-serien har en stor kjærlighet til detaljer. Jeg håper de får anerkjennende nikk under neste medarbeidersamtale.

Animasjonen i den tredje filmen i serien er nemlig utsøkt. Fliden synes i den omhyggelige komposisjonen av de stemningsfulle landskapene. Bare måten en lykt kommer til syne gjennom et disig landskap er gjort med stor forståelse for det poetiske potensialet, også i en scene som strengt tatt bare er en liten avsats før et stort slagsmål bryter løs.

Omhuen er også lett å spore i ansiktene som fyller kinolerretet, kanskje særlig trekkene til vår helt, Hikken. Både som ung mann og i tilbakeblikkene til barndommen er trekkene hans fulle av undring, usikkerhet og eventyrlyst, og de forskjellige uttrykkene driver over ansiktet hans som lette skyer.

Dypere klangbunn

I «Dragetreneren 3» har Hikken gjort vikinglandsbyen sin til et slags eksil for alskens drager, som iblant er litt større og voldsommere enn hva omgivelsene helt tillater. Han flyr fremdeles rundt på dragen sin, Tannløs, og er litt usikker på akkurat hvor tett han er knyttet til kjæresten Astrid. Disse grubleriene må han sette på vent når den peroksidblonde dragejegeren Grimmen får landsbyen og Tannløs i sikte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer