Dypt og godt Dypt og godt

Vakkert gjenhør med en av pophistoriens flotteste sangere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Opprinnelig het han Noel Scott Engel og ble født i Hamilton i Ohio i 1943. Han debuterte som sanger på Madison Square Garden i New York som 16-åring. Deretter flyttet han til Los Angeles, hvor han var mer opptatt av å gjøre karriere som musiker enn av å fullføre noen skolegang. Han spilte bass i studio for andre artister før han traff gitaristen John Maus i 1964. De to slo seg sammen under navnet The Walker Brothers, inspirert av den populære sangduoen The Righteous Brothers, som gjorde en enestående suksess med den mektige låten «You've Lost That Lovin' Feeling».

Seinere samme år tok de også med seg trommeslageren Gary Leeds, som hadde vært på turné i England. Leeds foreslo at de tre skulle prøve lykken i London. Scott Engel, som var dypt inspirert av europeisk film og litteratur, lot seg ikke be to ganger. Som The Walker Brothers spilte de inn en singel som nådde topp tjue-lista. Deretter lanserte gruppa to singler på rad, som ble monsterhits over hele Europa, «Make It Easy On Yourself» og «The Sun Ain't Gonna Shine Anymore».

Merkelig nok er akkurat disse to låtene, som var nok til å sikre The Walker Brothers en varig plass i pophistorien, ikke med på den fem-CD-ersboksen som nå er lagd med Scott Walker. Den er ellers et steinsterkt monument over en av de flotteste stemmene som noen gang har entret popscenen. Med en fabelaktig dybde og en melankolsk fortolkningskraft går Walker inn i de sangene han framfører, tematiske samlinger som henter repertoar både fra Walker Brothers, fra de fire soloalbumene Scott I, II, III og IV og fra seinere innspillinger fram til 1990-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer