- Dypt urettferdig

Kokkvold mener kritikken er drøy, og dypt urettferdig.

IRRITERT: Lederen i Norsk presseforbund mener Khan-Østrem bevisst framstiller ham feil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IRRITERT: Lederen i Norsk presseforbund mener Khan-Østrem bevisst framstiller ham feil. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

||| - Kahn-Østrem og jeg er fundamentalt uenige om ytringsfriheten og den trusselen som voldelig ekstremisme representerer. Jeg har vært konsekvent forsvarer av ytringsfriheten, som jeg mener er forutsetningen for alle andre rettigheter, sier leder i Norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

Han forsvarer seg mot kritikken fra samfunnsdebatanttant, journalist og høgskolelektor i journalistiskk, Nazneen Khan-Østrem.

I et intervju i Dagbladet i dag utdyper Kahn kritikken, og sier blant annet at Kokkvold kan skade integreringen - og muslimers tillit til norske medier. Kokkvold mener hun bommer:

- Vi må gjerne bygge bruer mellom ulike kulturer, men ikke med ytringsfriheten som betalingsmiddel, sier Kokkvold.

Han mener Kahn-Østrem bevisst framstiller ham feil.

- Det irriterer meg at Kahn-Østrem forsøker å framstille meg som en trompetblåser for George Bush og som en innvandringsfiendtlig person. Det er langt fra sannheten, og det må hun vite hvis hun har studert meg så nøye som det framstår i Samtiden-artikkelen. Det er hennes rett til å krenke meg, men det er drøyt — og det er dypt urettferdig, sier Kokkvold.