Dyr arbeidskonflikt ved Den Nationale Scene

Den Nationale Scene i Bergen har brukt mye penger på markedsføring og advokattjenester for å håndtere en intern arbeidsmiljøkonflikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siden oktober har konflikten rundt direktøren Bente Hartvedt Ringstad kostet institusjonen 1,2 millioner kroner, viser tall NRK har fått tilgang til.

- Dette er en helt nødvendig bruk av pengene. Dette er inkludert alle utgiftene vi har hatt, og jeg håper at vi snart er ferdig, sier teatersjef Agnete Haaland til NRK.

Hun har vært sjef på teateret siden januar 2012. Kommunikasjonsdirektør Finn Bjørn Tønder sa opp og beskyldte Haaland for å ha skapt en fryktkultur blant de ansatte.

I fire måneder har teateret hyret inn en ekstern gransker og en konsulent, i tillegg til John Christian Elden som er advokat for direktøren.

- Dette må være en ulykksalig situasjon for DNS som i flere år har holdt på med denne saken. Pengene bare renner ut og fra utsiden ser det ut som man fremdeles står på stedet hvil, sier avgått debattredaktør Hilde Sandvik i Bergens Tidende.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) besøkte teateret sist uke, men ønsker ikke å kommentere konflikten. Statsråden skriver til NRK at «hun har tillit til at styret og administrasjonen forvalter sitt ansvar for forsvarlig pengebruk på en god måte».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer