Dyr dram for NRK

Kokken Keith Floyd tyllet i seg flere glass aquavit da han kokkelerte oppover norskekysten, sponset av Arcus. Statens Medieforvaltning ila NRK en klekkelig bot. NRKs anke ble avvist og NRK må ut med 150 000 kroner.

16. juni i fjor fikk NRK beskjed om at TV-programmer ikke kan sponses av en alkoholprodusent og at boten var underveis. 150 000 kroner skulle det koste NRK å ha vist programmet, som var produsert av Kompromiet AS og innkjøpt av NRK. Det skulle tilsi rundt 10 000 kroner for hver akevittslurk Floyd inntok.

Anke avslått

Arcus, det gamle Vinmonopolet, hadde bidratt med 100 000 kroner til produksjonen.

Boten NRK i går ble endelig ilagt er på 150 000 kroner.

I dette tilfellet går produksjonsselskapet Kompromiet, som NRK kjøpte programserien «Floyds Fjord Fiesta» av, helt fri. De slipper unna uten mye som en advarsel, men NRK og andre potensielle kunder kan komme til å forlange å få se lista over sponsorer før de skriver under kjøpsavtaler med selskapet.

Floyds drikkevaner

Lit flåsete sagt, Einar Førde får svi for Floyds hang til å søle og drikke mens han koker. Det er alltid alkohol med i bildet når Floyd lager mat, spiser mat eller har andre sysler fore. Derfor har mannen også begått en hel bok med tips om hva som hjelpet mot kuppelhue, fyllesjuke, bakrus og kraftig skallebank.

Dette var NRK fullstendig uvitende om da de besluttet å kjøpe Kompromiets Floyd-serie usett.

I går bekreftet Kulturdepartementet avgjørelsen Statens Medieforvaltning gjorde i fjor. Avgjørelsen er endelig og kan ikke påklages, skriver departementet.

DYR KLUNK: Det blir alltid skåling når Floyd lager mat.