Dyr i drift

Terning3 Norsk dokusåpe. Premiere på TV2 i kveld kl. 20.00. Syke dyr i hovedrollene, Trude Mostue mer tilbaketrukket. TV: Det store trekkplasteret i «Dyrlegene» er Trude Mostue, men i første episode av tolv er det en fåmælt basset ved navn Duncan som stjeler showet. Duncan er født lang i maska, men han ser ekstra slunken ut i dag og «moren» Corinne frykter at hunden har spist en stein og fått forstoppelse. Dyreklinikken i Sandvika vurderer operasjon. Deretter kommer et ektepar fra Eidsvoll innom med det søte ekornet Cæsar, som de tror har fått lus. Samtidig, et sted i Asker, er Mostue på besøk hos barnefamilien Lunde for å finne ut om de egner seg for å adoptere to nusselige kaniner.

Operasjon Duncan

Men andre ord, det er dårlig gjort å be en TV-anmelder mene noe om dette. Bare den hjerteløse vil si noe negativt om en slik forsamling av pelskledd uskyld. Kaninene ser spørrende inn i kamera, og tenker trolig: «Hva skjer, her’a? Er det ikke audition først?»

Så da får vi i stedet vurdere regien, som er helt på det jevne, omtrent like tam som pasientene, og de er som nevnt ikke helt i form. Duncan må som ventet under skalpellen og blir «hospitalisert» i et par døgn. Han er stjerna. Kanskje dukker han opp på «Senkveld» for å bidra til synergieffekten.

Eventuelle moralske aspekter ved serien kan overlates til seerne. Dyrekirurgi koster flesk, men vi ser ingen regning bli betalt eller diskutert. Det er ikke den type serie, kan du si.

Snille og milde

Vi liker dyr fordi de er både mykere, snillere og mer medgjørlige enn mennesker. Vi kan speile oss i dem og se det beste i oss selv. Derfor er det mye mulig at «Dyrlegene» blir en suksess, som kan følges opp med «Dyrepsykologene», der en dobermann ved navn Tony Soprano går i terapi for å snakke om sin mor, den tispa.