Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dyr sex for Kidman og Cruise

NEW YORK (Dagbladet): Nicole Kidman hadde ikke store problemer med å være naken på scenen i London, men det var verre med de heftige elskovsscenene med ektemannen Tom Cruise i Stanley Kubricks siste film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Folk tror jo det er slik vi elsker også privat, sier hun til Dagbladet.

Det tok halvannet år og kostet ekteparet 575 millioner kroner i tapte honorarer å spille inn den erotiske thrilleren «Eyes Wide Shut». Men Kidman angrer ikke på at hun sa ja til å spille inn det som skulle bli Kubricks siste film. Filmskaperen bak klassikere som «Dr. Strangelove» (Kidmans favorittfilm), «A Clockwork Orange» og «2001: En romodyssé», døde bare to uker etter at han hadde fullført redigeringen av «Eyes Wide Shut». Filmen får norgespremiere 17. september.

Tapte millioner

- Stanley forlangte at Tom og jeg brukte den tida det ville ta å spille inn filmen, forteller den 31-årige australske skuespilleren.

- Folk syntes vi var gale som sa ja til slikt, for Stanley pleide å bruke en evighet på hver film. Det tok 18 måneder, og vi kunne ha spilt inn minst tre andre filmer hver og tjent store summer (Cruise mottar 150 millioner kroner per film, Kidman 25 millioner), men vi ønsket å jobbe med Stanley. Han har aldri laget en uinteressant film, og dette var hans første film på ti år. Jeg ville sagt ja uten engang å lese manus, sier Kidman.

- Han ble en farsfigur for meg. Jeg stolte på ham og gjorde ting for ham som jeg aldri ville gjort for en annen regissør.

Besatt av SM

«Eyes Wide Shut», basert på Arthur Schnitzlers «Traumnovelle», tar for seg sjalusi og seksuell besettelse. Kidman og Cruise spiller et psykiaterektepar som inspireres seksuelt av pasientenes SM-opplevelser. Naturlig nok ble det en del nakenscener. Filmens første trailer, som allerede er sett av millioner på Internett, viser 90 sekunder av Kidman og Cruise i naken elskov.

- Å spille inn slike scener er vanskelig, særlig når du gjør det med mannen din, mener Nicole.
- Det føles så personlig. Samtidig er man omringet av kameramenn og teknikere. Det er verken intimt eller erotisk, bare nervepirrende.

- Var det lettere å være naken på teaterscenen i «The Blue Room»?
- Det var flaut i begynnelsen, men etter hvert tenker du som rolleskikkelsen din. Da er det lettere å være naken på scenen. Du er der bare med motspilleren din og glemmer publikum.

Krangler

- Hva synes Tom om dine intime scener med motspiller Ian Glenn i «The Blue Room»?
Kidman ler.

- Vi er begge skuespillere og vet hva yrket innebærer. Vi krangler ikke lenger over slikt.

- Men dere krangler?
- Vi er begge lidenskapelige og har et komplisert forhold og store krangler, svarer hun ærlig.

- Men jeg liker det slik. Ellers ville jeg kjedet meg, sier Kidman, som er lei ryktene om at hun giftet seg med Cruise for å få Hollywood-roller og gi ektemannen et skalkeskjul for hans påståtte homoseksualitet.

- Sannheten er at vi giftet oss fordi vi elsker hverandre.

Barna

Ekteparet har hjem i Los Angeles, New York, Colorado og Sydney, men har tilbrakt de siste tre årene i London.

Det neste halvåret tar Nicole Kidman fri for å være husmor mens Cruise spiller inn «Mission: Impossible 2» i Sydney.

- Jeg gleder meg veldig, for jeg kan tilbringe tida med ungene og med min familie, ivrer Kidman, som alltid reiser med ektemannen på jobb.

Paret har adoptert to barn, Isabella (5) og Connor (3). Kidman har aldri villet snakke om adopsjonene.

<B>ANGRER IKKE:</B> Nicole Kidman angrer ikke på at hun sa ja til å spille inn det som skulle bli Kubricks siste film, selv om ekteparet tapte 575 millioner kroner i honorarer på den langvarige innspillingen.
VANSKELIG:</B> Den første traileren til «Eyes Wide Shut» på Internettt viser 90 sekunder av Kidman og Cruise i naken elskov.