Dyrepoliti NÅ!

Dyrepoliti er ikke bare en trygghet for dyrene våre, men viktig forebyggende arbeid mot voldshandlinger mellom mennesker.

BESKYTT DYRENE BEDRE: «Hva gjør homo sapiens for å ivareta "menneskets beste venn"? Jo, vi står passivt og ser på at dyr blir mishandlet eller forlatt, og er mer opptatt av ansvarsfraskrivelse enn konkrete løsninger». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
BESKYTT DYRENE BEDRE: «Hva gjør homo sapiens for å ivareta "menneskets beste venn"? Jo, vi står passivt og ser på at dyr blir mishandlet eller forlatt, og er mer opptatt av ansvarsfraskrivelse enn konkrete løsninger». Foto: Elisabeth Sperre Alnes / DagbladetVis mer
Debattinnlegg

Internasjonal voldsforskning og studier FBI har gjort viser at de som bevisst skader dyr, også kan angripe mennesker.Som eier av verdens beste firbente venn, ble jeg av Brennpunkt-dokumentaren provosert til ytterpunktet over de grufulle handlingene som ble påført disse dyrene. Jeg ble regelrett rasende over den manglende innsikt vi i Norge har. Ikke bare viser politiet liten interesse for slike saker. Men for å gjøre det hele absurd, skal man altså ikke ringe politiet for å anmelde dyremishandling. Man skal ringe Mattilsynet?! Som så skal utrede saken, vurdere om det foreligger noe kriminelt og eventuelt anmelde forholdet til politiet ...Enden på visa: Uskyldige dyr blir drept, og en potensiell voldsutøver går fri. Hva slags signaler er det vi gir vår neste generasjon, hvis det er greit å dra på sydenferie og etterlate katta/hunden uten mat, vann og tilsyn?! Og myndighetene løfter ikke en finger for å ta gjerningspersonene, de ber bare vedkommende som finner det døde dyret om å putte det i en søppelsekk - et avfallsproblem!

Kjæledyrene er på mange måter likestilt med barna våre. De gir ubetinget kjærlighet, har ikke stemmerett - men er likevel en uvurderlig ressurs for samfunnet. Og hva gjør homo sapiens for å ivareta «menneskets beste venn»? Jo, vi står passivt og ser på at dyr blir mishandlet eller forlatt, og er mer opptatt av ansvarsfraskrivelse enn konkrete løsninger.Selvfølgelig er det ikke slik at enhver guttunge som kommer i skade for å treffe en fugl eller et ekorn med spretterten nødvendigvis blir voldsutøver seinere i livet. Men ser man et mønster i tidlig alder? Hvor empati for dyr uteblir? Da bør varsellampene ringe. Og nettopp derfor er et dyrepoliti ikke bare en trygghet for dyrene våre, men viktig forebyggende arbeid hva voldshandlinger mellom mennesker angår.

Som psykolog Per Isdal sa til Brennpunkt: - Jeg har behandlet voldsutøvere i et kvart århundre, og det er ikke uvanlig med en forhistorie om grusomheter mot dyr i de mest alvorlige voldssakene.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.