Dyrere artister gir dyrere billetter

Svak krone koster flesk for norske festivalarrangører, som forventer høyere billettpriser i framtida. 

MÅTTE DROPPE ARTISTER: Den lave kronekursen har skapt hodebry for Stavernfestivalen, som har måttet droppe å legge inn bud på artister fordi det rett og slett har blitt for dyrt. Her fra Øyafestivalen i fjor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MÅTTE DROPPE ARTISTER: Den lave kronekursen har skapt hodebry for Stavernfestivalen, som har måttet droppe å legge inn bud på artister fordi det rett og slett har blitt for dyrt. Her fra Øyafestivalen i fjor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Festivalsommeren er i gang, og det florerer av små og store musikkfestivaler over hele landet.

For mange er det et av årets store høydepunkter, og flere velger å sikre seg billetter til de store festivalene lenge før programmet er klart.

Men for enkelte festivalarrangører har det vært en stor utfordring å booke artister. Nå som krona er svak, er det ekstra dyrt å betale for utenlandske artister.

- Ekstremt mye dyrere

Stavernfestivalen har i år Neil Young og Ellie Goulding blant de store internasjonale artistene på programmet. Selv om de er veldig fornøyd med årets program, legger ikke festivalarrangøren skjul på at de har måttet droppe flere artister av økonomiske årsaker.

- Det er ekstremt mye dyrere å booke artister nå. Det er flere artister vi ikke har kunnet legge inn bud på, fordi kursen har vært for høy, sier bookingansvarlig for Stavernfestivalen, Roger Albin, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer