Dyrevernere boikotter DiCaprio-film

Hevder sjimpanse lider av psykiske skader etter deltakelse i filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om ikke lenge har stjerneregissør Martin Scorseses nyeste film «The Wolf of Wall Street» premiere, og på rollelista finner man store navn som Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey og Jonah Hill.

Boikotter Selv om filmen enda ikke har blitt vist for offentligheten har dyrevernsorganisasjonen «Friends of Animals» allerede oppfordret til boikott av filmen, da de mener en sjimpansen lider av senskader etter å ha medvirket i filmen.

The Wolf of Wall Street er merket med teksten «ingen dyr ble skadet i denne produksjonen», men som det tidligere har blitt avdekket, er ikke denne merkingen noen garanti for at dyrevelfærden under produksjonen har vært god nok.

Grunnen til at organisasjonen har valgt å boikotte Scorseses film er bruken av en sjimpanse i flere av scenene. Apen, som spiller DiCaprios kjæledyr, ruller blandt annet gjennom kontoret på rulleskøyter iført skjorte og bukser, og organisasjonen hevder sjimpansen lider av uhelbredelige psykiske skader etter å ha blitt tvunget til å medvirke i filmen.

Tidligere eid av sirkus Ifølge en pressemelding planlegger lederen av Friends of Animals, Edina Birnkrant å konfrontere Scorsese og DiCaprio med behandlingen av apen under filmens premiere i New York i morgen.

Birnkrant hevder at apen, som lyder navnet Chance og tidligere i sitt liv var offer for brutale treningsmetoder da han var del av et sirkusshow, kan lide av nevrotisk atferd og bli ute av stand til å være sosial med andre sjimpanser, på grunn av medvikningen i filmen.

Filmen er basert på memoarene til Jordan Belfort, som i filmen spilles av Leonardo DiCaprio, og historien beskriver den glamorøse og skruppelløse livsstilen til businessmennene Belfort og Danny Porush som til slutt endte i fengsel.

I et intervju med Mother Jones avviser Porush, som i filmen spilles av Jonah Hill, at duoen hadde en ape til kjæledyr, selv om filmen viser at dette var tilfellet:

- Det aldri var noen ape, eller andre dyr tilstede på kontoret vårt. Jeg ville aldri ha mishandlet et dyr på noen som helst måte, sier han og fortsetter:

<strong>REGISSØR:</strong> Det er stjerneregissør Martin Scorsese som står bak den stjernespekkede  «The Wolf of Wall Street». Filmen har norsk premiere 31. januar 2014. Foto: Scanpix
REGISSØR: Det er stjerneregissør Martin Scorsese som står bak den stjernespekkede «The Wolf of Wall Street». Filmen har norsk premiere 31. januar 2014. Foto: Scanpix Vis mer

- Boken er en fjern slektning av hva som faktisk skjedde, og filmen er en fjern slektning av boken.

Mange skades under innspilling For få uker siden avdekket The Hollywood Reporter at mange store Hollywood-poduksjoner får tillatelse til å merken filmen med «ingen dyr ble skadet i denne produksjonen», selv om det har hendt at dyr har blitt skadet eller har dødd under innspillingen.

Bladet fikk tilgang på flere konfidensielle e-poster og dokumenter tilhørende selskapet, og i en e-post som skal være skrevet av en representant for AHA fortelles det om hvordan tigeren King i filmen «Historien om Pi» nesten druknet under innspilling.

Etter innspillingen av «Hobbiten» ble det kjent at hele 27 dyr, inkludert sauer, hester og geiter døde under innspillingen grunnet vanskjøtsel. Likevel fikk disse filmene, og mange fler, tillatelse til å merke rulleteksten med «ingen dyr ble skadet i denne produksjonen».

<strong>I KLÆR:</strong> Sjimpansen Chance spiller Leonardo DiCaprios kjæledyr i den kommende filmen  «The Wolf of Wall Street».
I KLÆR: Sjimpansen Chance spiller Leonardo DiCaprios kjæledyr i den kommende filmen «The Wolf of Wall Street». Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer