Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dyrhaug i 2013: «Jeg skal aldri slutte!» Nå gir han seg likevel

Men har ikke fått sparken fra «Beat for beat».

SAMMENLIKNET SEG MED LETTERMAN: Men nå har både Ivar Dyrhaug og den amerikanske talkshowkongen abdisert - selv om Dyrhaug for under to år siden proklamerte at han aldri skulle slutte. Foto: Dagbladet/NTB Scanpix
SAMMENLIKNET SEG MED LETTERMAN: Men nå har både Ivar Dyrhaug og den amerikanske talkshowkongen abdisert - selv om Dyrhaug for under to år siden proklamerte at han aldri skulle slutte. Foto: Dagbladet/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikke før har vi tatt inn over oss at Knut Nærum er ute av «Nytt på nytt», så varsler en annen stayer fra NRKs gullrekke at hans tid er ute.

Til tross for et sitat i store typer på forsiden av Dagbladet Magasinet i september 2013 - for under to år siden - der programlederen utbasunerer at han aldri skal slutte, kom i går meldinga om at høsten vil by på Ivar Dyrhaugs siste «Beat for beat»-programmer.

Han har holdt på i 17 år og laget over 300 utgaver av sangquizen.

- Det sitatet var ment som humor fra min side. Å si at man aldri skal slutte er jo som å si at man aldri skal dø, understreker 66-åringen i dag.

Tenkt i ti år - Hvis jeg ikke husker feil refererte jeg til David Letterman i det intervjuet. Når han kunne holde på så lenge, hvorfor skulle ikke jeg? Men nå har jo selv Letterman gitt seg, så da får vel jeg også gjøre det, sier han.

Til tross for NRKs foryngelsesprosjekt er ikke Dyrhaug blant dem som har trengt et vennlig dytt ut av tv-ruta.

- Han har ikke fått sparken, absolutt ikke. Men han har nok vært i en prosess, og signaliserte at han ville gi seg for et års tid siden. Da ble han overtalt til å bli, sier NRKs kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

- Jeg har lurt på dette i over ti år - hvor lenge skal jeg holde på? sier Dyrhaug selv.

Ny programleder klar i sommer - Men avgjørelsen kom for min del i 2014. Da sa NRK at de ikke skulle lage «Beat for beat» i 2015 og at de skulle vurdere det i 2016, og da sa jeg de måtte vurdere et team uten meg og holdt takketale til redaksjonen og produksjonsfolka, forteller han.

- Så ombestemte NRK seg, de ville likevel fortsette med programmet, og da tok jeg gladelig en sesong til. For da får jeg jo tatt ordentlig avskjed med publikum og takka for meg, sier han, og nevner det å kunne vise fram forholdsvis ukjente sangere som en av de store gledene ved å lage programmet.

- Jeg er takknemlig for alle de etablerte artistene som har stilt opp også - fra Jahn Teigen til Åge Aleksandersen - men det har ikke vært mange nok av dem til å fylle 17 år med programmer. Heldigvis har konseptet vært så sterkt at folk har sett på selv om det ikke har vært de mest kjente artistene med, og mange har hatt wow-opplevelser av hvor mange flinke folk det er der ute, sier programlederen.

Hilde Ebeltoft-Skaugrud bekrefter at «Beat for beat» skal fortsette og vil være tilbake på skjermen neste år med en ny programleder.

Hvem det blir, er fortsatt ikke klart.

- Vi har fortsatt god tid på oss. Ny programleder skal ikke på før våren 2016. Vi jobber med saken og har satt oss som mål å ha et navn på plass på sensommeren, sier Hanne Roaldsen, redaksjonssjef for underholdning i NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!