Dyriske Eddie

Når Eddie Murphy er ute og går, er det ofte klart for litt høyrøstet humor. I «Dr. Dolittle» holder han en lavere tone. Han er ikke en gang viktig. Det er dyrene som gjelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eddie er i virkeligheten ikke særlig glad i dyr og må sånn sett ha hatt harde dager under innspillingen av denne filmen, en ny utgave av 60-tallsmusikalen med Rex Harrison. Ingen sang- og dansenumre her.

Murphy er John Dolittle, en særs vellykket lege som siden barndommen har undertrykket sine evner til å kommunisere med dyr. Når de plutselig vekkes til live igjen, går alt skeis. Forretningsavtaler trues, familien tror han er gal. Ordet går imidlertid i dyreriket. Alle arter strømmer til legens hjem.

Og det var i grunnen det. Bortsett fra et arsenal hunder, aper, rotter, fugler, hester og en tiger - samtlige med en utstråling som overgår Eddies. Spesielt hundene gjør en kjempeinnsats, men både folk og dyr lider under en ganske plump dialog. Med noen unntak - spesielt et par riktig vellykkete hentydninger til filmer som «Sling Blade» og «Dead Man Walking». Kjente stemmer som Ellen DeGeneres, Chris Rock og Albert Brooks bidrar på dyrenes vegne.

Opplagt morsomst for barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer