Dyrt bombestunt for TV 2-komiker

Verken politiet eller Den Norske Opera ser humoren i komiker Zahid Alis bombestunt. Nå vanker det både bøter og erstatningskrav.

I et innslag som var planlagt for Otto Jespersens «Rikets røst» i februar, satte komikeren Zahid Ali fra seg en eske i resepsjonen i Den Norske Opera, som han påsto det var ei bombe i. Deretter ba han alle løpe for livet. Resepsjonisten fikk så store psykiske problemer etter stuntet at det endte med sykemelding.

Komikeren og produksjonsselskapet Cosmo Television har allerede blitt ilagt forelegg på henholdsvis 5 000 og 10 000 kroner etter hendelsen. Ingen av dem har bestemt seg for om de vil vedta foreleggene.

Nå krever Den Norske Opera i tillegg erstatning fra partene på vegne av resepsjonisten.

-  Det stemmer at det er fremmet et erstatningssøksmål i forbindelse med straffesaken, sier Den Norske Operas advokat, Paal Olav Berg, til TV 2 Nettavisens kjendisportal, side2.no.

Siden saken aldri ble sendt på «Rikets Røst», regnes ikke TV 2 som en aktør i saken, og har dermed sluppet unna straff. TV-kanalen merker seg imidlertid at en av samarbeidspartnerne er dømt, og noterer seg fakta i saken, ifølge fungerende informasjonssjef i TV 2, Jørund Rasdal Unneland.

Komikeren selv vil ikke kommentere saken overfor side2.no.

-  Jeg har i prinsippet fått munnkurv om denne saken av TV 2, sier Zahid Ali.

FIKK FORELEGG: Komiker Zahid Alis bombestunt ble belønnet.