Dyster Veum

Kjølige mysterier i en utrivelig verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En januardag i 1997 blir Varg Veum oppsøkt på kontoret av en prostituert kvinne, som er bekymret fordi en venninne har forsvunnet fra strøket.

Barnevern

Før oppdraget med å finne henne er over, har Veum snublet over en rekke døde mennesker, vært i livsfare flere ganger og avdekket en sak som omfatter både prostitusjon, heroin og barnemishandling.

Gunnar Staalesen har egentlig aldri skrevet kriminalromaner som har vært ren underholdning, men han har heller aldri levert en så gjennomført mørk og dyster bok som «Kalde hjerter». Barnevernsmannen Veum er aldri langt unna privatdetektiven ved samme navn, og her oppsøker han de som har havnet på bunnen av samfunnet i en historie som beskriver hvor galt det kan gå når noen bryr seg - på feil måte.

Håvamål

Fredag kveld hadde prostituerte Margrete Monsen sagt nei takk til en tur med to menn, men en annen jente hadde blitt med de samme typene, og kommet tilbake gråtende og oppbanket. Etter det forsvant Margrete, og nå er venninnen Hege så bekymret at hun oppsøker Varg Veum for å få hjelp.

Politiet tør hun ikke gå til, men siden Hege gikk på ungdomsskolen med Vargs sønn Thomas, føler hun at hun kan betro seg til ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer