E-bok i boks

Alt er nå lagt til rette for å få testet ut den reelle interessen for å lese e-bøker i Norge.

FIKSET:  Kanskje blir vi det første land i verden med en samlet digital løsning for bokfeltet, skriver Kristenn Einarsson.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FIKSET: Kanskje blir vi det første land i verden med en samlet digital løsning for bokfeltet, skriver Kristenn Einarsson. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forleggerforeningen legger i dag fram en ny rapport om utviklingen i det digitale bok-Norge.

I et lite marked som det norske, har det vært avgjørende å bygge opp en felles distribusjonsløsning som skaper konkurranse i markedet mellom mange nasjonale aktører. Denne er nå på plass, åpen for alle.

Nettbokhandlerne er brukervennlige, og leserne har lett tilgang til norske e-bøker. Den norske fellesløsningen gir også kunden tilgang til alle bøker som vedkommende har kjøpt, uavhengig av hvilken nettbokhandler de har brukt.

I de siste månedene har det vært mange kampanjer for å få norske lesere til å kjøpe e-bøker. Nesten førti prosent av e-bokvolumet hittil i år har vært gratisbøker, som de ulike nettbokhandlerne har gitt til kunder for å stimulere e-boklesing.

I høst har over åtti prosent av titler som egner seg for e-bokpublisering blitt lansert samtidig som e- og papirbok. Ved utgangen av 2012 vil det være cirka 4000 titler tilgjengelig som e-bøker og forleggerne spår en økning til cirka 7000 ved utgangen av neste år.

Tittelomfanget er lavere enn tidligere antatt. I en ny undersøkelse svarer forlagene at rettighetsklareringene har vært mer omfattende enn forventet, og at tilrettelegging for digitalisering av back-list har tatt lengre tid. Noen forlag mener at markedsutviklingen tilsier en noe svakere utviklingstakt. De fleste forlagene har planer om å digitalisere kjernen i katalogen innen 2015. Og de fleste nye bøker skal komme samtidig som e-bøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer