E-boka kommer

Nå kan du lese bøker på senga med lyset av. Aschehoug forlag og Norli bokhandel lanserte i går den første norske pc-boka.

E-boka - luftslott eller virkelighet?

Den norske e-boka er blant de første i verden som legges ut for kommersielt salg, og ei e-bok vil koste det samme som ei trykt billigbok.

I første omgang selges kun norske bøker for bruk på pc. For å lese digitalt trenger du en såkalt Pocket PC, en flat liten sak på størrelse med en lommebok. I dag koster den i overkant av 6000 kroner.

Bedre tilgang

- Vi vil gi et større publikum bedre tilgang til litteratur. Selv om papirboka fortsatt vil bli det ledende medium, vil e-boka supplere, sier William Nygaard, forlagssjef i Aschehoug.

Jostein Gaarder, Jan Kjærstad, Unni Lundell, Aksel Sandemose og Karsten Alnæs er de fem forfatterne som får æren av å debutere elektronisk, i tillegg lanseres en rekke noveller.

Flere kommer

- Utover høsten vil et stort antall bøker bli lansert elektronisk, sier Nygaard.

E-boka kan kjøpes gjennom Norlis nettbokhandel, og William Nygaard understreker at bransjeavtalen fortsatt skal følges til punkt og prikke.

- Vi vil opprettholde fastprisen på bøker, og som forlag er våre oppgaver de samme som før - dette er elektronisk forleggeri, sier Nygaard.