Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

E-bokgalla uten King

Stephen King får ikke være med i det gode selskap når tidenes første e-bokpris deles ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare bøker som utelukkende er gitt ut i e-bokformat, er kandidater til hovedprisen, som deles ut under bokmessa i Frankfurt. Den beste originale e-boka kan innkassere 100 000 dollar, i overkant av 900 000 norske kroner.

Til denne hovedprisen er blant andre kriminalforfatteren Ed McBain nominert, men ikke Stephen King.

Den etablerte grøsserforfatteren er av mange regnet for å være en pionér innen e-bøker, med de elektroniske tekstene «The Plant» og «Riding the Bullet».

Engelsk dominans

Til tross for påmeldinger fra Kina, Sør-Korea og Brasil, er de fleste av de nominerte engelskspråklige. Ett av de få unntakene er franskmannen Michel Houellebecq, som er nominert i hovedkategorien. Han kom i vår med romanen «De grunnleggende bestanddeler» på norsk, et sekstiåtter-oppgjør med et slør av mystikk.

Bokmessa i Frankfurt, det viktigste markedet og utstillingsvinduet for internasjonal bokbransje går av stabelen 18.-23. oktober. Det vil i år fokuseres spesielt på nye muligheter innen digital publisering.

Prisdrysset finner sted i Frankfurts gamle operahus 20. oktober, og festlighetene blir naturligvis overført direkte på nettet.

Lenker:

E-bokprisen og de nominerte

Bokmessa i Frankfurt

IKKE NOMINERT: Stephen Kings e-bok «Riding the Bullet» nådde ikke opp i kampen om det første trofeet for digitale tekster.