E-bokinteressen ennå laber

I dag slippes tre nye e-boktitler på markedet. Men det norske markedet synes ennå ikke å være modent for lesing på skjerm.

To bøker hvor kjente krimhelter gjør sin entré for første gang, blir e-bok i dag. Konrad Sejer i «Evas øye» og Hanne Wilhelmsen i Anne Holts «Blind gudinne». «Blackout» av Fredrik Skagen er den tredje e-boka.

Leserne foretrekker papir

- Neste år vil vi komme med flere e-bøker, både gamle og nye utgivelser. Vi vil i første rekke satse på parallellutgivelser som utgis i tillegg til den trykte boken, sier Einar Hestmann, internettsjef i Cappelen i en pressemelding. Her uttaler Hestmann dessuten at han tror leserne i overskuelig framtid vil foretrekke å lese bøker på papir. Til nå er det i underkant av 600 som har lastet ned Cappelens første e-bok, «Dronningen sover» av Ingvar Ambjørnsen.

Aschehoug var først

Aschehoug var det første forlaget i Norge som satset på e-boka. De første titlene ble lansert i juli i år. Aschehoug har også lansert flere nye e-boktitler, uten at salgstallene har skutt i været. I samarbeid med bokhandelen Norli har de lansert månedens e-bok, senest «Nå er det juli igjen! og andre dikt» av Arild Nyquist fra 1972. Krimtitler har også kommet som e-bok fra forlaget: Både Unni Lindells «Drømmefangeren» og «Flaggermusmannen» av Jo Nesbø.

Som de fleste brukere av e-bøker vil vite, trenger man ikke å betale for bøkene man laster ned. Dette gjelder tekster som har «falt i det fri», det vil si at det har gått minst 70 år siden forfatterens død. De andre bøkene må man derimot betale for.

Les mer:

BLIR E-BOK: Karin Fossum, som på søndag vant Brageprisen, får «Evas øye» som e-bok.