E-postbombes etter forbudsutspill

Barneminister Laila Dåvøy vil forby det ekstremt voldelige dataspillet «Grand Theft Auto 3». Nå bombarderes hun med sjikanerende e-post fra unge spillere. - Foreldrene må ta mer ansvar, mener ministeren.

- Jeg har spilt flere dataspill, men aldri vært borti noen spill som med så mye umotivert vold som dette spillet. Her får man flere poeng jo mer voldelig man er. Nå leter vi etter en lovhjemmel som kan forby spill av denne typen, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy, som ikke er i tvil:

- Jeg ville ikke latt mine barn få spille et spill som dette. Foreldrene må ta mer ansvar for spillene de lar barna sine spille. Men det er et problem at merkingen i dag er for dårlig. På spill med svært voldelig innhold må det klart framgå at de er uegnet for barn.

- Dessuten er det problematisk at spill med 18-årsgrense selges til barn under denne aldersgrensen. Skal aldersgrenser ha noen mening, må det være forbudt å selge dem til kjøpere under aldersgrensen. Vi følger med stor interesse det europeiske samarbeidet som er på gang angående dataspillmerking, sier Dåvøy. Hun har fått sin elektroniske postkasse fylt av sinte brev fra unge dataspill etter at hun første gang gikk ut med forbudsforslag mot «Grand Theft Auto 3».