KOMMENTARER

Oppdrettsnæringen

E-postene til Sandberg gir en ekkel ettersmak. Det er bare å trykke på alarmknappen

Lobby-eposter på avveie til Sverige har gitt et innblikk i norsk oppdrettsforvaltning. Det ser inte snygt ut.

PER PÅ PRIVATEN, TAKK: Per Sandbergs ambisjoner for oppdrettsnæringen har skapt konflikt med forskere før. Nå ligger det an til mer bråk. Foto: Emil Breistein / NTB Scanpix
PER PÅ PRIVATEN, TAKK: Per Sandbergs ambisjoner for oppdrettsnæringen har skapt konflikt med forskere før. Nå ligger det an til mer bråk. Foto: Emil Breistein / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hva skulle vi gjort uten svenskene? Dagbladet bringer i dag en utrolig historie som starter i en fjord i Norge og skjærer dypt inn i konflikten mellom forskere og en vekstkåt oppdrettsnæring. Historien avslører lovbrudd, og rått påvirkningsarbeid fra en sentral aktør i oppdrettsnæringen gjennom en skjult bakkanal til politisk ledelse i Nærings- og fiskeridepartementet.

Eller det vil si; den starter i Sverige. For litt siden fikk jeg en telefon fra en svensk advokat, som viste seg å representere fiskeriminister Per Sandbergs svenske navnebror. Den svenske Per Sandberg hadde den siste tida mottatt noen e-poster til sin Gmail-konto som åpenbart var ment til en annen. I begynnelsen hadde han bare oversett dem. Etterhvert ble e-postene mer pikante. Det kom blant annet to engasjerte brev fra Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL). E-postene var også sendt til den private Gmail-adressen til Sandbergs nærmeste medarbeider i departementet - statssekretær Roy Angelvik.

Den svenske Per Sandberg skjønte at e-postene kunne ha allmenn interesse, og kunne ikke hatt mer rett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer