EA legger ned «Need for Speed»-studio

Og sier opp 1000 ansatte.

Electronic Arts har hatt problemer med økonomien en stund, og ifølge Shacknews er det nå klart at den gigantiske utgiveren blir nødt til å si opp rundt 1000 ansatte, og stenge ni av sine utviklerstudioer og andre fasiliteter.

For øyeblikket har de kun offentliggjort ett av studioene som blir lagt ned, nemlig EA Black Box. Dette er utviklerne bak de nye spillene i «Need for Speed»-serien, samt «Skate»-spillene. Studioet vil stenge etter at «Skate 2» har blitt lansert tidlig neste år.

Dette betyr ikke automatisk at «Skate» og «Need for Speed» nå fases ut. Utviklere og assosierte spillfranchiser vil overføres til et nærliggende EA-studio i British Columbia.

Det har imidlertid tidligere gått rykter om at «Need for Speed»-serien får en pause, etter at de nyere spillene i serien ikke har fått verken karakterene eller salgstallene EA ønsket.

Det gjenstår å se hvilke andre EA-studioer som blir stengt i forbindelse med restruktureringen hos selskapet. Electronic Arts har også kansellert flere kommende spillutgivelser.