EA vil lage mer «Wing Commander»?

Gamle klassikere hentes fram i lyset.

På sin reise mot å bli den gigantutgiveren de er i dag har Electronic Arts absorbert en rekke selskaper og lisenser.

Mange av disse har tilsynelatende blitt glemt av EA, men nå ser det ut til at flere av disse kanskje kan få en ny sjanse.

Nettsiden Superannuation har gravd og funnet ut at EA har sendt inn søknader for nye registreringer av sine varemerker, dog med bredere omfang enn tidligere.

Det betyr at EA søker retten til å bruke merkevarene i en rekke forskjellige produkter. Nærmere bestemt gjelder søknadene Bullfrogs strategispill «Populous» og «Theme Park», Origins actionspill «Wing Commander» og EAs eget «Road Rash».

I «Populous»-serien spiller du en guddom som vil konvertere all verdens folk, og det gjøres med hjelp av krig og guddommelige mirakler.

«Theme Park» derimot går ut på å drive fornøyelsesparker og loppe til deg så mye penger som mulig fra kundene. I «Wing Commander» spiller du en rompilot som må bekjempe krigslystne romvesener, mens «Road Rash» er et motorsykkelspill hvor voldelig atferd er nøkkelen til seier.

Det er selvsagt ingen garanti for at EA faktisk gjør noe konkret med disse lisensene, men det har vært andre tegn på at selskapet har begynt å romstere i sitt rikholdige lisensskattekammer.

I fjor lånte de ut rettighetene til «Dungeon Keeper», og under et intervju med Kikizo fortalte Harvey Elliot fra EAs Bright Light at studioet hadde jobbet med et nytt produkt basert på en gammel EA-lisens. Prosjektets nåværende tilstand er ukjent, da det ble overført til et annet EA-studio.

Denne saken er hentet fra Gamer.no.