Eagles of Death Metal gjenopptok konserten i Paris

Væpnede vakter og 30 psykologer i beredskap under konserten.

Da bandet gjorde entre til tonene av «Paris s'eveille» (Paris våkner opp), en gammel fransk sang av Jaques Dutronc, ble de møtt med øredøvende applaus på konsertstedet Olympia.

Deretter kastet bandet seg rett inn i energiske «I Only Want You», men stanset halvveis.

- La oss bruke et øyeblikk på å minnes, så kommer vi tilbake til moroa, sa bandets frontfigur Jesse Hughes.

Alle overlevende fra redselskvelden 13. november på konsertstedet Bataclan var invitert, og mange hadde møtt opp.

Sorg og glede Sikkerhetsoppbudet var stort, og væpnet politi voktet inngangen til Olympia. Alle som skulle inn, måtte gjennom tre sikkerhetssjekker med kroppsvisitering der alt av vesker, bager og ryggsekker ble gjennomsøkt.

Bandet anerkjente det som hadde skjedd og den tøffe tiden i etterkant, men snudde konserten til noe positivt. Da konserten nærmet seg slutten sto publikum og holdt rundt hverandre med tårer i øynene.

Hughes hoppet selv ned fra scenen for å omfavne en av de overlevende i rullestol.

Dagen etter at vokalisten fortalte medier at han fryktet at han ville bryte sammen på scenen, smadret han gitaren sin under konserten, til vill applaus fra publikum.

Bandet dedikerte sangen «Secret Plans» til Nick Alexander, som jobbet med å selge T-skjorter for bandet og ble drept under angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Nå blir dere ikke kvitt meg! Jeg er en pariser nå! Jeg trengte dere sånn, og dere har ikke skuffet meg. Jeg er så rusa på dette øyeblikket at jeg ikke engang klarer å gå av scenen, ser dere ikke det?», ropte Huges på slutten av konserten.

Psykologtilbud Til tross for sikkerhetsoppbudet, virket publikum å være ved godt mot selv om det var en viss nervøs stemning å spore. Flere overlevende så denne konserten som en mulighet til å bli ferdige med marerittet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Flere psykologer og frivillige rådgivere var til stede inne på Olympia for å bistå folk som følte behov for hjelp. Ifølge The Guardian var 30 psykologer på plass under konserten.

Én av dem som hadde møtt opp, var Alexios Lebrun, som overlevde Bataclan-angrepet.

- Jeg er egentlig livredd og går bare inn på Olympia dersom jeg føler at sikkerheten er god nok, sa han før konserten begynte.

NY ARENA: Eagles of Death Metal spilte i konserthallen Olympia i Paris i går. Bataclan har vært stengt siden angrepet 13. november. Foto: NTB Scanpix
NY ARENA: Eagles of Death Metal spilte i konserthallen Olympia i Paris i går. Bataclan har vært stengt siden angrepet 13. november. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tre firedeler av konserten var veldig tøff for meg. Jeg satt tre meter fra utgangen, men jeg ble sittende, og det ble en positiv opplevelse. Det verste for meg var skarptromma, som høres ut som skuddene fra angrepet, sa en av de andre overlevende etter konserten.

130 mennesker ble drept i terrorangrepene i Paris i november, deriblant 89 på Bataclan.

(©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram