Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eagles of Death Metal tilbake på scenen i Paris

Etter terroren.

(Dagbladet): Bare tre uker etter at terrorister stormet salen med bombebelter og kamprifler og avbrøt deres konsert på Bataclan i Paris var det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal tilbake på scenen i Paris i går kveld.

Foran et jublende publikum i Accor Hotel Arena, noen kilometer sør for Bataclan, framførte ørnene Patti Smith-låta «People Have the Power» og sin egen «I Love You All the Time».

Tilstede på scenen var også et irsk band som i egenskap av å ha booket arenaen for sin siste verdensturne, hadde privilegiet som vertskap for de terror-rammede rockerne når de returnerte til den franske hovedstaden.

Brødre U2 og Eagles of Death Metal deler PR-byrå, noe som ifølge Los Angeles Times har ført til flere spekulasjoner om at amerikanerne ville dukke opp som oppvarmingsband når den såkalte «Innocence + Experience»-turnéen nådde byen.

Istedet fikk de avslutte konserten.

- Dette er våre brødre og trubadørkolleger, og de ble frarøvet sin scene, introduserte U2-vokalist Bono bandet, ifølge Los Angeles Times.

Konserten var den andre av tre U2-konserter i Paris denne uka, og ble filmet av HBO. De skulle opprinnelig finne sted den skjebnesvangre novemberhelga da 130 mennesker mistet livet.

Vil tilbake Eagles of Death Metal-frontmann Jesse Hughes sa i et intervju med Vice etter terrorangrepene at han håper å bli den første som står på scenen når Bataclan gjenåpner.

- Vi hadde venner som var der for å rocke, og mistet livet. Vi vil dra tilbake for å leve, sa Hughes til Vice.

Alle musikerne i bandet klarte å unnslippe da terroren rammet fredag 13. november, men de mistet et av sine turnébesetningsmedlemmer, merchandiseansvarlig Nick Alexander. Totalt ble 89 personer drept i konsertsalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media