Earle treffer igjen

Steve Earle har laget sin mest politiske plate.

CD: I forkant av USAs viktigste presidentvalg noensinne, maner han til revolusjon - og vil med det sikkert provosere mange amerikanere. Men da USA ble en fri nasjon med egen grunnlov i 1776, var det et resultat av det som kalles «The American Revolution».

Earle følger derfor bare opp en lang amerikansk tradisjon. Men - han slår også fast at det er en del ting som ikke er som det skal i «the land of the free». Earle slåss på barrikadene mot dødsstraff og landminer - og mot George W. Bush.

Advarer

I sine linernotes advarer Earle presidentens guvernørbror mot mer tull under Florida-valget: «We're watching YOU, Jeb»!

«The Revolution Starts ...  Now» er en naturlig oppfølger til «Jerusalem» (2002). Med The Dukes i ryggen, og tospannet Earle og Ray Kennedy (The Twangtrust) i produsentstolen, er det musikalske farvannet kjent. Det betyr rock med countryelementer, i en naturlig linje fra opprørsplata «Copperhead Road» (1988) til tittelsporet som åpner og avslutter plata. Earles revolusjon er enkel; den handler om at alle skal ha det de trenger, at håpet kan vinne over frykten og at man følger sitt eget hjerte.

Også politisk følger albumet opp «Jerusalem», der Earle provoserte med en låt om den amerikanske talibansoldaten John Walker Lindh.

Med «Rich Man's War» forteller han hvem som må betale for Irak-krigen fordi arbeidsplassene er outsorcet til Mexico: «Jimmy joined the army 'cause he had no place to go (...) Just another poor boy off to fight the rich man's war.» I «F the CC» slåss han for retten til å si hva han vil om presidenten, FBI og CIA.

Kjærlighet

Men han er fortsatt i stand til å lage en vakker kjærlighetssang ( «I Thought You Should Know» ), og en duett med Emmylou Harris ( «Comin' Around» ) er verdt cd-prisen aleine. Steve Earle for president!

 Plata er i butikkene fra 23. august.