JA, HUN ER GLAMORØS  Og heldigvis for det. For det gjør at de som ikke hadde viet temaet oppmerksomhet også begynner å våkne. Det er avgjørende for at vi skal få til endring raskt nok og med tilstrekkelig tyngde, skriver kronikkforfatteren.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet 


.
JA, HUN ER GLAMORØS Og heldigvis for det. For det gjør at de som ikke hadde viet temaet oppmerksomhet også begynner å våkne. Det er avgjørende for at vi skal få til endring raskt nok og med tilstrekkelig tyngde, skriver kronikkforfatteren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet .Vis mer

EAT Forum er resultatet av et imponerende engasjement

Det er ikke fordi Stordalen er ung, rik, vakker og slank. Det er fordi hun er usedvanlig dyktig.

Meninger

Kjetil Rolness raljerer med en samlet norsk og internasjonal presse. Han gasser seg i sin mannssjåvinistiske hersketeknikk, der han full av skylapper harselerer med et av de viktigste fora vi har i verden i dag. Og han er ikke større enn at han går til angrep på den ildsjelen som har maktet å samle en hel verdens elite innen det mest presserende tema vi har i dag. 2015 er året FN skal konkludere resultatene av tusenårsmålene. Nye mål skal settes i september. COP21 i Paris i desember vil forhåpentligvis endelig føre til enighet om noen viktige prinsipper og mål for å hindre en klimaendring som går ut av kontroll. EATForum samler aktører fra alle sektorer av det internasjonale samfunn for å inspirere til handling for å redde klimaet.

EAT Forum er resultatet av et imponerende engasjement. På svært kort tid har Gunhild Stordalen klart å samle eksperter, statsledere og næringslivsledere fra de viktigste institusjoner og bedrifter i verden innen klima og utvikling. Det er ikke fordi hun er ung, rik, vakker og slank. Det er fordi hun er usedvanlig dyktig, har et tydelig og faktabasert budskap, er ufattelig standhaftig og bygger sterke partnerskap. Og hun brenner for vår klode.

Ja, hun har ressurser, og hun bruker dem uhemmet for å vekke verdenssamfunnet. Disse ressursene er: intelligens, karisma, handlekraft, overtalelsesevne, visjoner og mot. Ja, hun har tilgang på finansielle ressurser, akkurat som en rekke næringslivsledere, politikere og ledere av store stiftelser har. Men få har fått til det hun har fått til, selv med langt større kapital i ryggen.

Ja, hun er glamorøs. Og heldigvis for det. For det gjør at de som ikke hadde viet temaet oppmerksomhet også begynner å våkne. Det er avgjørende for at vi skal få til endring raskt nok og med tilstrekkelig tyngde.

Men tydeligvis sitter det fortsatt en og annen sint gammel gubbe igjen fra 70-tallet. Det smerter tydeligvis i deres fordomsfulle skylapper når unge, vakre kvinner setter en annen dagsorden enn den mannssjåvinister fra fortiden foretrekker. Det var enklere å være mann da de vakre kvinnene dånet for pikenes jens. Beklager - den tid er over.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.