Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ebba Forsberg med vakre tolkninger av Leonard Cohen

Wandrups utvalgte: Har tidligere tolket både Dylan og Waits.

TAKE MY WALTZ: Ebba Forsberg har spilt inn plater både med Bob Dylan, Tom Waits og Leonard Cohen på svensk. Nå synger hun Cohen med originaltekstene på engelsk. Foto: Karin Alfredsson
TAKE MY WALTZ: Ebba Forsberg har spilt inn plater både med Bob Dylan, Tom Waits og Leonard Cohen på svensk. Nå synger hun Cohen med originaltekstene på engelsk. Foto: Karin Alfredsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Den svenske vokalisten Ebba Forsberg (52) har lang rutine med å tolke coole, amerikanske sangere. Sammen med Mikael Wiehe har hun gitt ut en plate med flotte Bob Dylan-tolkninger, «Dylan på svenska» (2007). Alene har hun lagd en plate med Tom Waits-sanger, «Om jag lämnar dig» (2015).

Ebba Forsberg har spilt inn Leonard Cohen-sanger for andre gang, nå på engelsk.
Ebba Forsberg har spilt inn Leonard Cohen-sanger for andre gang, nå på engelsk. Vis mer

I 2009 kom «Ta min Vals», med Leonard Cohen på svensk. I alle tre tilfellene har tekstene vært gjendiktet av den dyktige Mikael Wiehe. Nå kommer hennes Cohen-tolkninger ut på ny, men med de engelske tekstene. O, vad skönt. Som hentet fra elvebredden der Suzanne sitter og venter på oss alle.

Arrangementene er raffinerte inntil perfeksjon. Klas Jervfors er det Forsberg på coveret kaller en «amazing one-man horn section», i tillegg til Ola Gustavsson på gitarer, Jerker Odelholm på bass, Andreas Dahlbäck på trommer og Christer Karlsson på piano og orgel. Han gjør en suveren jobb med begge deler.

Sangene strømmer på; flere av Cohens best kjente låter, men også sjeldne sanger som «Here It Is» og «The Guests». Plata minner oss om Leonard Cohens enorme melodiskapende evne. Hallelujah. Ebba Forsberg er en ekte «sister of mercy».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!