Ebok-dingsen fylles med erotisk litteratur

Saftig suksess for Kindle.

(Dagbladet.no): I fjor lanserte nettbokhandelen Amazon.com ebok-leseren Kindle.


Uten at Amazon ville gå ut med konkrete tall ble Kindle
fort utsolgt, til tross for at dingsen ble slaktet av Wall Street Journals teknoguru Walt Mossberg, og møtt med generell skepsis av både bokelskere og teknohoder.

Ifølge nettstedet Silicon Alley Insider fylles nå mange ebok-lesere opp med både saftig erotisk litteratur og den litt mer uskyldige romantiske typen, altså det vi på godt norsk kaller husmorporno.


Men det vil ikke Amazon at du skal vite.

Forholdstall

Amazon har fått kritikk for å ikke offentliggjøre eksakte salgstall, men sidene deres viser i det minste hvor mye bøkene selger i forhold til hverandre. Som oftest, i hvert fall.


David Baldaccis
«The Whole Truth» ligger for eksempel på fjerdeplass på salgstoppen over litterært innhold til Kindle. Under produktdetaljer kan man også se at boka selger aller best i kategorien fiksjon, og at den følgelig også topper innen krim.

Søker man på erotica og sorterer etter salg, byr ikke topptreffet, Maya Banks\' «Sweet Surrender», på noen slik informasjon. Det er fordi Amazon.com ikke har utarbeidet forholdstall for sine erotiske ebøker.

KINDLE: Dingsen ser unektelig ganske kjedelig ut, men det er som kjent det indre som teller. Mange Kindle-lesere er fylt med erotikk. Foto: SCANPIX
KINDLE: Dingsen ser unektelig ganske kjedelig ut, men det er som kjent det indre som teller. Mange Kindle-lesere er fylt med erotikk. Foto: SCANPIX Vis mer

Svulmende muskler

Det har imdlertid konkurrenten Fictionwise, som i tillegg til vanlige ebøker også byr på innhold i Kindles format.


Fictionwise tilbyr for øyeblikket
5228 erotiske ebøker og 7030 av den mer ufarlige typen med hovedvekt på romantikk.

Kategoriene erotica og romance er nettbokhandelens største, med god margin, når det gjelder utvalg.


Førstnevnte kategori toppes av Madeleine Montagues
«Wolfen», som handler om arbeidsnarkomanen Danika Whitneys møte med ikke bare én, men fem testosteronsprengte, over gjennomsnittet attraktive bikere med skinnbukser og svulmende brystmuskler.

Slipper ekspeditøren

Cecilie Kjensli er redaktør for det erotiske nettstedet Cpunktet. Hun er ikke overrasket over at erotiske ebøker slår an.


- En stor årsak er nok tilgjengelighet, at det er enkelt å få tak i. Og ikke minst at man får teksten umiddelbart. Det tror jeg mange synes er flott, sier Kjensli til Dagbladet.no.

Ebok-dingsen fylles med erotisk litteratur

- For noen er det sikkert en lettelse å slippe å forholde seg til en ekspeditør når de kjøper erotisk litteratur, men jeg tror ikke det er den eneste forklaringa på hvorfor dette slår an. Den generelle netthandelen øker, også når det gjelder varer som er ukompliserte å kjøpe i butikk. Det er rett og slett veldig enkelt å handle hjemmefra, ikke så travelt som å gå i byen en lørdag, sier Kjensli til Dagbladet.no.

Redaktøren tror likevel det er visse forskjeller mellom det norske og det amerikanske markedet.


- Her i Norge har vi en rekke åpne nettsteder som formidler erotiske noveller, både skrevet av profesjonelle forfattere og amatører. Ofte er amatørenes tekster bedre, de drar på mer. I USA har de kanskje ikke det samme tilbudet. Da vil erotiske ebøker fylle funksjonen, avslutter Kjensli
.

FRISTELSE: En av titlene som selges forholsmessig best hos Amazon.com, er Megan Harts «Tempted».
NAUTISK EROTIKK: «Nauti Nights» er en annen erotisk ebok Amazon.com tilbyr.