Echo fra 80-tallet

Echo & Bunnymen er tilbake med nytt album. I dag gjester de Oslo.

Etter fram og tilbake, soloalbum og et tragisk dødsfall samlet Echo & The Bunnymen seg i 1997. Nå fire år etter er to igjen, gitarist Will Seargant og vokalist Ian McCulloch. Musikalsk er de tilbake igjen der de startet for over 20 år siden.

Mennesker og maskin

Opprinnelig var Echo trommemaskinen til trioen fra Liverpool. Men når en platekontrakt var i havn ble maskin erstattet av menneske, Pete de Freitas.

Bunnymens miks av post-punk og Doors-inspirert psykedelia gav dem en håndfull hits utover 80-tallet. Langspillere som «Heaven Up Here», «Porcupine» og «Ocean Rain» sendte Liverpoolbandet oppover de engelske hitlistene. Sistnevnte solgte dessuten anstendig i USA.

Tragedier

I 1988 forlot vokalist McCulloch bandet for å gjøre det sjøl. Resten fortsatte, men året etter døde trommis de Freitas i en trafikkulykke. I 1990 slapp Bunnymen albumet «Reverberation», det eneste albumet uten McCulloch. Det var ingen kommersiell suksess. Siden var det stille bunny-ene.

Tilbake

På midten av nitti-tallet dannet Sergeant og McCulloch duoen Electrafixion. I 1997 meldte Pattinson seg på og Echo & The Bunnymen var tilbake.

Da vi entret et nytt årtusen var tida kommet for å gå tilbake til røttene. Britisk musikkpresse så paralleller til 1983-albumet «Ocean Rain». Bandets ferske album, «Flowers», kommer ut i disse dager.